Navigation Menu+

Er helårsdæk pengene værd?

Posted on dec 15, 2017 by in Din bil | 0 comments

Hvis ikke du har fundet vinterdækkene frem, og sat dem på din bil, så er det med at komme i sving. Reglen er, at når den første minusgrad kommer, så skal de på. Du må hellere komme i gang!

Hvad så med helårsdæk? For det er jo lidt noget besvær. Man glemmer nemlig at sætte dækkene på i tide, og det har altså en stor betydning. Flere og flere vælger derfor helårsdæk, men er det en doven og dårlig løsning? Det ser vi på i dag, sammen med de andre dæk.

FDM har lavet en test af dæk. De har kigget på de bedste helårsdæk, du kan finde på markedet. Faktisk overrasker helårsdækkene i den seneste test, så det lader faktisk til, at du måske slipper, hvis du står med overvejelsen at købe helårsdæk.

Hvis du overvejer helårsdæk er der et par fordele:

  • Du slipper for at sætte dæk på 2 gange om året
  • Du spare pengene for at få skiftet dæk
  • Du spare pengene for at få dem opholdt hos dækhandleren

Det er så også det. For når det kommer til stykket, så er det jo en lidt doven vej at gå. Vi ved, at vinterdæk er absolut det bedste at køre med. Og med de vintre vi har haft, hvorfor så ikke være helt sikker?

Vi forstår godt, at det er nemt, men det er jo kun 2 dage om året ud af de 365, at du skal sætte af. Så stort er besværet jo heller ikke.

Men nu til andre ulemper, andet end tiden.

3 bestod FDMs test. 4 dumpede. Man kan derfor sige, at det er vigtigt, hvilket mærke du vælger. Du kan hurtigt gå galt i byen, når det gælder vinterdæk, sommerdæk og da bestemt også helårsdæk, kan vi se.

  • Helårsdæk er langt bedre at bruge end sommerdæk – men det er vel forventet

Michelin CrossClimate

Denne model vinder testen. Sidste år var den også med i konkurrencen om at være de bedste sommerdæk, den vandt ikke, men den var med i kapløbet. Med andre ord er den altså god om sommeren, men om vinteren kan den selvfølgelig ikke følge med de bedste.

Til gengæld er det den absolut bedste i testen, FDM har lavet.

Overraskende mange kører på sommerdæk om vinteren, og det skal man virkelig stoppe med. Hvis det er fordi, at du så gerne vil have dine fælge? Ja, meget kan du ikke gøre.

Loading Facebook Comments ...

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *