You are currently viewing Find den rigtige størrelse på sengen

Find den rigtige størrelse på sengen

Hvis du skal have en ny seng, så er det essentielt at vælge den helt rigtige størrelse. En enkeltmandsseng er måske billigere, men en trekvart seng eller halvanden mands seng er senge, hvor du vil have mere plads til at udfolde sig. Dette vil give mindre chance for at du har ondt i ryggen når du vågner, fordi du har haft for lidt plads i løbet af natten.

Sengen skal passe til kroppen og hjemmet

Størrelsen afhænger af flere faktorer. Et er det lokale, som sengen befinder sig i, hvor den skal passe ind med det øvrige møblement. Hvis det er i et soveværelse, kan den have en anden størrelse, end hvis den befinder sig i et gæsteværelse. Den anden faktor er din kropstype. Der er stor individuel forskel på hvilken størrelse seng, der er bedst for den enkelte. Nogle har brug for mere plads, hvis de bevæger sig meget rundt i løbet af natten.

Som hovedregel kan man dog sige, at det aldrig er en ulempe med for meget plads. Det vil kun give mere frihed til kroppen og dermed mere komfort. Eftersom man desværre ikke kan prøve at sove i en seng om natten, inden man køber den, så må man lave et estimat. Her kan det være en god idé at købe en lidt større slags, hvis man er i tvivl, såfremt at lokalet kan rumme det.

Mange gode løsninger i senge

En tre kvartseng er typisk en god løsning, hvis en dobbeltseng er for stor og en enkeltmandsseng er for lille. Her vil en trekvart seng være i et mellemniveau og dermed have lidt af det bedste fra begge verdener. Det kan måske være, at dobbeltsengen trods alt er lidt for stor til at kunne være på soveværelset. Omvendt har du brug for mere plads om natten end en enkeltmandsseng kan tilbyde. I dette tilfælde er en trekvart seng en god løsning.

Sengestørrelsen afhænger også af, om du sover alene eller med en anden. Dette kan også ændre sig gennem tiden og er dermed ikke nødvendigvis en definitiv ting. Her er en trekvart seng også en fleksibel størrelse, hvor man både kan sove med en partner, men også kan sove komfortabelt alene. Det er dermed en seng som passer godt til mange forskellige situationer.

Det bedste råd er dog at prøve dig frem. Det vigtigste er, at du selv er tilfreds og at den passer til dine egne behov.